Ромпей: сусіди мають шанувати вибір України. ЄС – на стороні України

Субота, 7 червня 2014, 11:25

Президент Європейської Ради Герман ван Ромпей, що сьогодні перебуває в Україні з візитом, розповсюдив заяву  щодо інавгурації Петра Порошенка на посаду президента.

В своїй заяві ван Ромпей не лише висловився на підтримку нового глави держави. Голова найвищого керівного органа ЄС також зазначив кілька напрямків, за якими, на його думку, має просуватися Україна.  

Серед них - децентралізація в рамках єдиної країни, повага до меншин, в тому числі національних меншин,

"Порошенко отримав потужний мандат довіри для просування на шляху реформ і перетворення України на сучасну та демократичну країну, якої потребують її громадяни; на об`єднану і децентралізовану країну, в якій кожен знайде своє місце, а різні ідентичності та меншини будуть визнані та шануватимуться", - йдеться у заяві, поширеній представництвом ЄС в Україні.

"Без сумніву, інклюзивний і всеохопний діалог буде важливим чинником для проведення цього процесу трансформації", - додав ван Ромпей.

Окремо президент Європейської ради застеріг країни регіону (очевидно, маючи на увазі Росію) щодо неприпустимості спроб плинути на європейський вибір Києва. "Усі сусіди (України) отримають користь від повернення стабільності і розвитку в Україні. Також усі сусіди мають шанувати суверенний вибір України, включаючи її міцні зв`язки з Європейським Союзом та її територіальну цілісність. ЄС – на стороні України та готовий працювати з тими, хто поділяє цілі демократії, процвітання і стабільності", - йдеться в заяві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.