Путін доручив підготувати пакет пропозицій, щоб захистити Європу від повторення українського сценарію

Вівторок, 1 липня 2014, 15:17

Президент РФ Володимир Путін доручив МЗС Росії підготувати комплексний пакет пропозицій, щоб захистити Європу від повторення іракського, лівійського, сирійського та українського сценаріїв, повідомляє Інтерфакс.

"Прошу МЗС підготувати комплексний пакет пропозицій з цього приводу. Причому з особливим акцентом на неприпустимість спроб впливати на внутрішньополітичні процеси ззовні", - заявив Путін у вівторок в Москві на нараді послів і постпредів РФ.

"Тобто завдання полягає в тому, щоб вписати традиційний принцип невтручання у сучасні європейські реалії, ініціювавши серйозну міжнародну розмову на цю тему", - зазначив президент РФ.

"Нам всім у Європі потрібна свого роду страхувальна сітка. Щоб іракський лівійський, сирійський і український прецеденти не виявилися заразною хворобою", - заявив Путін.

"Особливо це небезпечно для пострадянського простору, оскільки ці країни поки що ні в політичному, ні в економічному плані не стали міцно на ноги, не мають стійкої політичної системи, і надзвичайно важливо дбайливо і з повагою ставитися до конституційних основ цих країн", - сказав президент Росії.

"Адже навіть у тих країнах Західної та Східної Європи, де, на перший погляд, справи йдуть цілком благополучно, достатньо прихованих етнічних і соціальних протиріч, які можуть загостритися. Можуть стати ґрунтом для конфліктів, для зростання екстремізму. І використовуватися зовнішніми гравцями, щоб, розгойдавши суспільно-політичну ситуацію, домогтися нелегітимної, недемократичної зміни влади", - зазначив глава держави.

"Міцні гарантії неподільної безпеки, стабільності, поваги до суверенітету та невтручання у внутрішні справи один одного повинні стати тією основою, на якій ми зможемо ефективно рухатися до створення єдиного економічного простору та гуманітарного співробітництва, який простягається від Атлантики до Тихого океану", - заявив Володимир Путін.

"Необхідно наполегливо домагатися виключення на європейському просторі будь-яких антиконституційних переворотів, втручання у внутрішні справи суверенних країн, шантажу і погроз у міждержавних відносинах, заохочення радикальних і неонацистських сил", - підкреслив президент РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.