Сепаратисти проігнорували зустріч тристоронньої групи

Середа, 16 липня 2014, 09:30

Відеоконференція із сепаратистами, запланована на 15 липня з метою узгодження умов проведення наступного раунду консультацій, не відбулася.

Учасники тристоронньої контактної групи закликають сепаратистів без подальших зволікань повернутися до консультацій, передає УНІАН.

"Тристороння контактна група доклала всіх необхідних зусиль для відновлення консультацій з представниками сепаратистів на сході України. На жаль, відеоконференція із сепаратистами, яка була запланована з метою узгодження умов проведення наступного раунду консультацій і узгоджена на найвищому міжнародному рівні, не відбулася", - йдеться у заяві.

Контактна група висловила "суттєве занепокоєння тим, що, починаючи з 27 червня, такі консультації не відбулися".

"На думку контактної групи, це вказує на відсутність бажання з боку сепаратистів вести предметні переговори щодо узгодженого сторонами припинення вогню", - зазначається в документі.

У зв'язку з цим контактна група закликала сепаратистів "без подальших зволікань повернутися до консультацій".

Зустріч Тристоронньої контактної групи відбулася за результатами домовленості, досягнутої в телефонній розмові головуючого в ОБСЄ президента Швейцарії Дідьє Буркхалтера з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним та міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, а також за результатами телефонної конференції міністрів закордонних справ України, Франції, Німеччини і глави адміністрації президента РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: