Спостерігачам ОБСЄ показали вагони з тілами пасажирів збитого малайзійського Boeing

Понеділок, 21 липня 2014, 09:08

Бойовики продемонстрували представникам спеціальної місії ОБСЄ в Україні вагони-рефрижератори, куди завантажили тіла пасажирів літака Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, який було збито 17 липня в Донецькій області.

Про це в неділю повідомив Інтерфакс.

Як розповів у неділю на брифінгу телефоном представник спеціальної місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків, три вагони-рефрижератори, прикріплені до локомотива, від якого отримують електроенергію, стоять на залізничній станції в м.Торезі (Донецька обл.).

Боцюрків повідомив, що, за словами бойовиків, в рефрижераторах знаходяться 167 тіл, однак у нього не було можливості перевірити цю цифру або переконатися, що ці тіла було переміщено безпосередньо з місця трагедії. Тіла зберігаються в маркованих мішках.

Він розповів, що, за отриманою від членів незаконних збройних формувань інформацією, вагони залишаться на станції до прибуття міжнародних експертів. Після цього буде ухвалено рішення про те, куди відправлять вагони з тілами. Представник ОБСЄ також сказав, що серед бойовиків панує думка, що вагони, ймовірно, відправлять на територію, контрольовану українською владою.

Майкл Боцюрків поінформував, що члени моніторингової місії ОБСЄ приїхали на залізничну станцію під озброєним конвоєм "Донецької народної республіки". Рефрижератори були міцно замкнені. "Ніхто не міг би просто так підійти і відчинити двері", - сказав він.

Представник ОБСЄ висловив думку, що, судячи з усього, бойовики охороняють вагони цілодобово.

Наразі, повідомив Боцюрків, місія ОБСЄ повернулася на місце падіння уламків авіалайнера. На момент дзвінка він спостерігав, як співробітники українських підрозділів ДСНС почали розбирати уламки та залишки тіл. Він сказав, що останнім часом погода в районі була дуже спекотною.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ прибула на місце аварії "Боїнга 777" Малайзійських авіаліній 17 липня наглядати за розвитком подій. 24 працівники місії працюють під наглядом озброєних представників "ДНР".

Літак "Боїнг-777" Malaysia Airlines, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), було збито 17 липня в Донецькій області. Загинули 298 осіб. СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею "теракт". За даними на ранок неділі на місці знайдено тіла 196 загиблих.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.