Рада зняла один бар'єр для експорту українського м'яса до ЄС

П'ятниця, 4 липня 2014, 13:50

Верховна рада підтримала обов'язкову ідентифікацію сільгосптварин в Україні, тим самим знявши ще один бар'єр на шляху до експорту української сільгосппродукції до Європейсього Союзу. 

Рада проголосувала за введення в Україні обов'язкової ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин у господарствах усіх форм власності, передає Інтерфакс.

За законопроект № 4987-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації і реєстрації тварин" у цілому проголосували 234 народних депутати.

Метою законопроекту є гармонізація українського законодавства у сфері ідентифікації та реєстрації тварин із законодавством ЄС для забезпечення доступу української продукції тваринного походження на європейський ринок, створення системи контролю за ветеринарно-санітарним станом господарств і походженням м'ясо-молочної продукції.

Згідно із законопроектом передбачено фінансування робіт із проведення ідентифікації та реєстрації тварин у господарствах з державного бюджету.

Нагадаємо, що цей законопроект був одним з ключових, його прийняття необхідне для експорту українських сільгосппродуктів до ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: