У ЄС наголошують, що Україна має право на захист суверенітету і територіальної цілісності

Вівторок, 8 липня 2014, 17:49

В Європейському Союзі взяли до уваги останній розвиток подій у Східній Україні, зокрема той факт, що українська влада відновила контроль над кількома містами, раніше утримуваними незаконними збройними формуваннями.

Про це Інтерфаксу заявила прес-секретар Верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки Майя Косьянчич, відповідаючи на прохання прокоментувати заяву Міністерства закордонних справ Росії, в якій висловлюється очікування різкої реакції ЄС у відповідь на силові дії української армії на сході країни.

"Україна має право застосувати законні дії на захист свого суверенітету, територіальної цілісності і громадян, з повною повагою до її міжнародних зобов'язань. Обов'язок України - захистити закон і порядок в межах своїх кордонів, дотримуючись зваженого підходу, зокрема захищаючи життя громадян", - сказала вона.

Косьянчич зазначила, що ЄС продовжує підтримувати мирний план президента України Петра Порошенка і залишається відданим будь-яким зусиллям для пошуку мирного вирішення кризи на засадах поваги до суверенітета і територіальної цілісності України.

"Ми сподіваємося, що всі відповідальні за ситуацію на місці створять належні умови, щоб дозволити відновлення припинення вогню і, можливо, повернення до нормального життя для громадян у Східній Україні", - сказала прес-секретар.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: