Велика Британія підтримує дії України із забезпечення її територіальної цілісності – глава МЗС

Четвер, 3 липня 2014, 17:12

Велика Британія підтримує дії влади України із забезпечення її територіальної цілісності в умовах російської агресії.

Як повідомляє прес-служба британського уряду, про це міністр закордонних справ Великої Британії Вільям Хейг заявив під час телефонної розмови з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним.

"Сьогодні міністр Хейг розмовляв зі своїм українським колегою, міністром закордонних справ Павлом Клімкіним. Під час розмови він запевнив у рішучій підтримці Великої Британії українського уряду й народу. Вони також обговорили практичні кроки, які необхідні зробити для встановлення миру в країні", - повідомляє уряд Об’єднаного королівства.

Крім того, після телефонної розмови Хейг повідомив, що "запевнив пана Клімкіна у повній підтримці Великої Британії права та рішучості України забезпечити свою територіальну цілісність в умовах російської агресії".

"Велика Британія стоїть пліч-о-пліч з європейськими партнерами в зусиллях щодо припинення насильства в Україні дипломатичними методами. Європейська рада дала зрозуміти, що ми готові запровадити подальші санкції стосовно Росії, якщо вона не може вжити необхідних заходів, щоб припинити військову ворожість", - сказав міністр.

У зв’язку з цим він закликав Російську Федерацію „використати свій вплив на незаконно озброєні групи і припинити потік зброї і бойовиків у східну частину України".

Крім того, Хейг наголосив, що Росія не повинна очікувати на проведення 16 липня засідання Ради ЄС, щоб закрити свої кордони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: