США готові підтримати новий український уряд

Понеділок, 27 жовтня 2014, 18:30

Сполучені Штати готові підтримувати вибір українського народу і новий уряд України.

Про це йдеться в заяві президента США Барака Обами.

"Сполучені Штати готові підтримувати вибір українського народу і новий уряд України у реалізації реформ, необхідних для просування подальшого демократичного розвитку, зміцнення правопорядку та забезпечення економічної стабільності та зростання в Україні",  - зазначає американський президент.

"Сполучені Штати також будуть продовжувати підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України, та працювати в напрямку мирного врегулювання конфлікту на сході і повернення Криму", - додав Обама.

Президент США також закликав Росію вплинути на власних "ставлеників" на сході України з тим, щоб населення Донбасу змогло обрати представників місцевої влади відповідно до українського законодавства.

"Сполучені Штати не визнають будь-які вибори у місцевості, підконтрольній сепаратистам, що не відповідатимуть українському законодавству і не будуть проведені за згодою та під керівництвом українського уряду", - підкреслив Обама.

Нагадаємо, що раніше політики та держави ЄС привітали Україну з "проєвропейськими підсумками" парламентських виборів.

Як відомо, 26 жовтня в Україні відбулися вибори до Верховної ради. Згідно з попередніми результатами, перемогу здобули партії "Блок Петра Порошенка" та "Народний фронт".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: