Польша розраховує на постійну присутність у країні військових США - міністр

Понеділок, 24 листопада 2014, 18:50

Присутність американських солдатів у Польщі важлива для громадян, і керівництво країни сподівається на їх постійне перебування.

Про це сказав віце-прем'єр, міністр оборони Польші Томаш Семоняк на зустрічі з польскими і американськими солдатами у Дравску, повідомляє PAP.

"Ваша присутність дуже важлива для польських громадян. Польща вірить в союз із Сполученими Штатами, Польща хоче бути поруч із США", - сказав віце-прем'єр.

"Ми дуже розраховуємо, що ваша присутність на навчаннях перетвориться на постійну присутність американських солдатів в Польщі", - додав керівник Міноборони.

Присутній на зустрічі посол США Стівен Малл заявив, що згідно з вже прийнятими положеннями, американські солдати залишаться в Польщі і в регіоні "до кінця наступного року і навіть довше, якщо це буде потрібно". "Все залежить від того, якою буде небезпека, - якою буде поведінка Росії. Як члени НАТО, ми повинні показати нашим друзям, що ми з ними", - додав Малл.

В кінці вересня в Польщі приїхали близько 200 військовослужбовців з 10 танками, бронетранспортерами та автомобілями підтримки і захисту. Солдати дивізії механізованої замінили американських десантників, які повернулися на свою базу в Італії. До Дравска прибула також з Німеччини група американських транспортних вертольотів Black Hawk і бойових Apache. У Польщі та країнах Балтії тренується в даний час приблизно 600 американських військових.

Присутність американських військових у Польші - це елемент операції Atlantic Resolve - збільшення військової присутності в східній Європі у зв’язку з російською агресією в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.