НАТО "розгойдує" стабільність в країнах Балтії - МЗС РФ

Понеділок, 1 грудня 2014, 16:10

НАТО своїми військовими навчаннями та перекиданням зброї "розгойдує" найстабільніший в світі регіон - північ Європи.

Про це заявив заступник голови російського МЗС Олексій Мєшков в інтерв'ю Інтерфакс.

"Що роблять командувач об'єднаними силами в Європі Філіп Бридлав і іже з ним? Намагаються сьогодні розгойдати найбільш стабільний у світі регіон, яким є Північ Європи: нескінченні військові навчання, перекидання літаків, які здатні нести ядерну зброю в країни Прибалтики", - зауважив він.

"Це реальність, яка вкрай негативна, тому що все європейське співтовариство останні десятиліття приводила в приклад решті світу Північ Європи як острівець стабільності, безпеки і наслідування для інших регіонів світу",  - додав Мєшков.

"Зараз цю реальність НАТО своїми діями хоче зруйнувати",  - наголосив заступник міністра.

Водночас, не дивлячись на "недружні дії західних партнерів", Росія, за словами Мєшкова, проти втягування в "безглузду конфронтацію тільки заради того, щоб постати перед США і НАТО в бажаному образі противника".

"При всіх суперечках глобальна повістка співпраці щодо реагування на виклики міжнародної безпеки нікуди не пішла, і Росія не відмовляється від взаємодії у будь-яких формах з нашими партнерами", - відзначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що патрульні літаки НАТО виявили над нейтральними водами Латвії поблизу її кордону російський військовий літак Іл-20.

Загалом присутність військових кораблів і літаків у балтійському регіоні фіксується дедалі частіше.

При цьому Росія не порушує ані повітряний простір, ані територіальні води.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.