Через обмеження на кордоні з РФ перевізники Литви втратили понад 40 млн євро

Четвер, 29 січня 2015, 11:33

Литовські перевізники підрахували, що з моменту введеного Росією ембарго і посилення перевірок на кордоні вони втратили більше 40 млн євро.

Про це пише видання Delfi.

За словами глави відділу вантажного транспорту компанії Linavа Валдаса Казлаускаса, в цю суму входять неотримані зарплати і скорочення числа дозволів.

"Ми спираємося на два критерії: зниження кількості дозволів в Росію і оплата праці. На цій підставі ми підрахували, що наші перевізники за п'ять місяців втратили доходи. Вони втратили близько 43 млн євро, якщо порівнювати з тим же періодом 2013 року", - сказав Казлаускас.

Як повідомлялося, в листопаді на литовсько-російському кордоні утворилася черга з автомобілів з литовськими номерами. Їх піддавали ретельному обшуку, при цьому автомобілі з російськими номерами перетинали кордон безперешкодно. 

При цьому з листування представників російської митниці стало відомо, що до спеціальних вказівок товари, країною походження яких є Литва, а також товари, які ввозяться в Литву, і товари, що перевозяться литовськими транспортними компаніями, не пропускатимуть на територію РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: