На кордоні Литви з РФ - перешкоди для литовських авто

Субота, 22 листопада 2014, 12:06

Російські митники обмежили в'їзд на свою територію (в Калінінградську область) автомобілів з литовськими номерами.

Про це повідомляє литовське видання Delfi з посиланням на Службу охорони кордону.

Погіршення ситуації з пропуском автомобілів з литовськими номерами литовські прикордонники помітили пізно ввечері у п'ятницю, в суботу ситуація не змінилася.

При цьому авто з російськими номерами перетинають кордон безперешкодно.

Згідно з інформацією, якою володіє Служба охорони кордону, російська сторона застосовує по відношенню до автомобілів з литовськими номерами процедуру посиленого догляду.

В результаті на прикордонних пунктах уже створилися черги з легкових автомобілів і фур. Зокрема на пропускному пункті Рямонікшай за три години пропустили лише 1 легковий автомобіль з литовськими номерами, фури взагалі не пропускали – нібито через брак документів. На пункті Кібартай протягом години в суботу зранку не пропустили жодної машини, хоча зазвичай за цей час проїжджає 20 авто.

Калінінградські прикордонники запевнили своїх колег у тому, що перешкод вони не чинять, а стався збій комп'ютерної програми.

Нагадаємо, останніми днями стосунки між Литвою та РФ загострилися, зокрема через заяви литовського президента Далі Грибаускайте про терористичну державу Росію в держдумі РФ погрожували розірвати дипломатичні стосунки з Литвою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.