Росія не вестиме переговорів про скасування санкцій - постпред РФ при ЄС

Понеділок, 16 лютого 2015, 12:39

Росія не вела і не має наміру вести з Європейським союзом переговори про скасування санкцій.

Про це заявив постійний представник Росії при ЄС Володимир Чижов в інтерв'ю ТАСС.

"Це проблема, створена Євросоюзом, нехай він її і вирішує. До нас зверталися партнери з інститутів ЄС, пропонуючи обговорити критерії скасування санкцій. Тобто що Росія повинна була б зробити, щоб санкції були зняті. Ми в такий торг не вступаємо", - сказав Чижов.

Постпред РФ висловив думку, що в даний час "ні великі, ні маленькі країни не зацікавлені в продовженні економічних санкцій". "Не зацікавлені навіть ті, хто голосніше за всіх кричить про необхідність посилення санкцій. Це політичні ігри", - зазначив він.

За словами Чижова, основну вигоду від "війни санкцій ЄС і РФ отримують США, послаблюючи економіки своїх конкурентів".

Він додав, що США "прагнуть також наростити свою економічну перевагу на нинішньому чутливому для себе етапі посткризового відновлення і заповнити утворюються ніші на російському та інших ринках".

Нагадаємо, в понеділок набрали чинності нові санкції ЄС щодо Росії. Зокрема, до чорного списку ввійшли депутати Держдуми РФ Йосип Кобзон та Валерій Рашкін, перший заступник міністра оборони РФ Аркадій Бахін, заступник міністра оборони Анатолій Антонов, начальник головного оперативного управління Генштаба РФ, генерал-лейтенант Андрей Картаполов.

Крім того, до списку ввійшли 14 сепаратистів та 9 сепаратистських організацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.