ЄС поширив санкції на Кобзона, заступників Шойгу, депутатів Думи, "Гіві" та "Моторолу"

Понеділок, 16 лютого 2015, 10:03

ЄС розширив чорний список для Росії, включивши в нього 19 фізичних та 9 юридичних осіб.

Ці обмежувальні заходи опубліковані в Офіційному журналі ЄС, і з цього моменту вони вступили в силу.

В розширений список увійшли, зокрема, перший заступник міністра оборони РФ Аркадій Бахін та заступник міністра оборони РФ Анатолій Антонов. Євросоюз переконаний, що обидва вони "причетні до доправлення в Україну російських віськових". Таким чином, це рішення ЄС також містить додаткове офіційне визнання того факту, що в Україні на боці сепаратистів воює регулярна російська армія.

До списку також увійшли депутати Держдуми Йосип Кобзон, Валерій Рашкін, начальник головного оперативного управління Генштаба РФ, генерал-лейтенант Андрей Картаполов. У чорний список також включені 14 жителів сходу України і 9 організацій - загонів терористів.

Так, до чорного списку увійшли також: отаман "казаків" Павел Дремов; командир бойовиків "Русич" Олексій Мільчаков; Арсеній Павлов, більш відомий як Моторола, командир батальйону "Спарта"; Михаіл Толстих, більш відомий як "Гіві", командир батальйону "Сомалі"; заступник командувача корпусом Міноборони так званої "ДНР" Едуард Басурін; міністр юстиції так званої "ЛНР" Олександр Шубін; заступник голови ради міністрів так званої "ЛНР" Сергій Литвин; головнокомандувач народної міліції так званої "ЛНР" Сергій Ігнатов; міністр юстиції так званої "ДНР", міністр бюджету так званої "ДНР" Олександр Тімофєєв; міністр бюджету так званої "ЛНР" Євгеній Мануйлов; міністр комунікацій так званої "ДНР" Віктор Яценко; міністр економічного розвитку і торгівлі так званої "ЛНР" Ольга Бєсєдіна; генпрокурор так званої "ЛНР" Заур Ісмаілов.

Зокрема, під санкції потрапили також організації сепаратистів: Козача національна гвардія, батальйон "Спарта", батальйон "Сомалі", батальйон "Заря", батальйон "Призрак", батальйон "Оплот", батальйон "Кальміус", батальйон "Смерть", громадський рух "Новоросія".

До всіх перелічених осіб застосовані санкції у вигляді арешту активів, а до фізичних осіб - також щодо заборони в’їзду на територію ЄС.

Нагадаємо, рішення про розширення чорного списку було прийняте на засіданні ради міністрів закордонних справ країн ЄС 9 лютого у відповідь на атаки терористів проти мирних жителів Маріуполя наприкінці січня.

Як повідомлялося, на прохання української сторони імплементацію цього рішення було відкладено  до понеділка 16 лютого - представники Ради ЄС разом з украинскими дипломатами вирішили, що це дозволить "створити кращий фон" для самміту в Мінську в Нормандському форматі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.