У в'язниці Відня знайдений повішеним колишній зять Назарбаєва

Вівторок, 24 лютого 2015, 15:23

В одиночній камері в'язниці Йозефштадт у Відні покінчив життя самогубством колишній зять президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва Рахат Алієв.

Алієв був знайдений повішеним близько 07:20 ранку 24 лютого, повідомляє австрійське видання Kurier.

Співробітники слідчого ізолятора повідомили, що Алієв не вважався схильним до суїциду і тому міг перебувати в камері без спостереження.

Між тим адвокат Алієва не вірить у версію про самогубство. "Ми сподіваємося, що буде проведено ретельне розслідування цієї смерті і встановлена справжня причина", - заявив він.

Кілька тижнів тому Алієв був переведений з камери, де містилися троє ув'язнених, в одиночну. Алієв повинен був виступити у вівторок на процесі у справі двох його колишніх співкамерників, яких звинувачують у тому, що вони шантажували Алієва.

Згідно з матеріалами справи, вони вимагали від нього три тисячі євро. Якщо Алієв не віддасть гроші, вони погрожували, що його вб'ють у ванній кімнаті, і смерть буде виглядати як самогубство.

У грудні минулого року Алієву було пред'явлено звинувачення у вбивстві двох банкірів, вчиненому в 2007 році. Казахстан неодноразово вимагав екстрадиції бізнесмена у зв'язку з цією справою.

Алієв, який раніше був послом Казахстану в Австрії, стверджував, що справу проти нього порушено з політичних мотивів. Він перебував в ув'язненні з червня 2014 року, коли він сам здався австрійській владі.

Алієв одружився на старшій дочці Нурсултана Назарбаєва Дарізі в 1983 році. Був заочно розлучений з Даригою Назарбаєвої в червні 2007 року - вже після того, як попросив австрійські власті не видавати його на батьківщину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: