15 сенаторів США просять Обаму надати військову допомогу Україні

Середа, 4 лютого 2015, 18:54

15 американських сенаторів підписали листа до президента США Барака Обами та керівництва НАТО з вимогою збільшити військову допомогу Україні, щоб захистити її кордони від агресії Росії.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив один із підписантів - сенатор-республіканець Роб Портман.

"Я підписав листа до президента Обами з проханням відправити в українську армію оборонну військову допомогу, в тому числі протитанкову зброю та броньовані авто, для боротьбі з проросійськими бойовиками. Ми повинні робити те, що ми можемо, щоб допомогти їм відстояти свою свободу", - написав Портман.

Сенатор виклав на своєму сайті повний текст листа, в якому, зокрема, йдеться, що російська зневага до встановлених міжнародних норм є прямою загрозою для архітектури європейської безпеки та демократичних устремлінь українського народу.

"Не можна дозволити, щоб агресія Путіна досягла успіху. Ми вважаємо, що настав час збільшити військову допомогу Україні і закликаємо США і НАТО діяти швидко", - йдеться в документі.

Сенатори зазначають, що незважаючи на санкції та міжнародну ізоляцію, Путін готовий і далі грає економікою своєї країни.

"Те, що він готовий реалізувати свої егоїстичні прагнення за рахунок російського народу, робить ситуацію ще більш трагічною. Такий небезпечний міжнародний хуліган зупиниться, тільки зіткнувшись з відповідним опором", - вважають сенатори.

Як повідомлялося, в керівництві США нині не відкидають можливості постачання зброї до України; триває дискусія, строки завершення якої наразі не встановлені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.