Росія вислала з країни відомого фінського бізнесмена

Середа, 1 квітня 2015, 13:23

Росія вислала з країни відомого фінського бізнесмена Сеппо Ремеса. Ремес оголошений персоною нон грата, і йому заборонили в'їзд в країну.

За словами бізнесмена, заборона діє п'ять років, повідомляє Yle.

За версією ФСБ, Ремес вів на території Росії збір відомостей щодо керівних працівників електроенергетичних компаній з державною часткою і планів їх розвитку.

Ремес назвав цю інформацію недостовірною і вигаданою і заявив, що "не збирав ніякої інформації". При цьому він додав, що не розуміє, "що в цьому забороненого".

Бізнесмен вважає, що заборона на в'їзд в Росію пов'язаний з його критикою керівництва компанії "Россеть".

Він не думає, що рішення має відношення до українського кризи або фінсько-російських відносин.

"Це, скоріше, пов'язано з моєю персоною і діяльністю в держкомпанії. Загальна обстановка в країні сприяє прийняттю таких рішень, які не можна називати конструктивними, - заявив Ремес.

Він визнав, що заборона на в'їзд в Росію стала для нього великою несподіванкою. Він має намір його оскаржити за допомогою контактів в російському керівництві. Якщо рішення залишиться в силі, Ремес має намір знайти нову роботу.

Сеппо Ремес - один з найбільш відомих зарубіжних портфельних інвесторів в Росії. Він є членом рад директорів "Россетей", "Роснано", "Сибура" і "Соллерс". Раніше він входив до ради директорів РАО ЄЕС. Ремес прожив в Росії 22 роки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: