Молдова хоче позбутися російських військових у Придністров'ї

Середа, 1 квітня 2015, 09:46

Молдавське керівництво наполягає на виводі російських миротворців з території країни та їх заміну цивільною місією з міжнародним мандатом.

Про це сказав президент Молдови Ніколае Тімофті в інтерв'ю Укрінформу.

"Влада Республіки Молдова наполягає також на заміні російських "миротворчих сил" у Зоні безпеки на Дністрі цивільною місією з міжнародним мандатом. Однак Москва заперечує проти цієї пропозиції, надає політичну, військову і фінансову підтримку тираспольському сепаратистському режиму", - сказав Тімофті.

За його словами, створюючи вогнище напруженості в цій зоні Європи, Росія намагається блокувати процес європейської інтеграції країни і всі дії націлені на зрив процесу врегулювання конфлікту

Президент підкреслив, що зближення з НАТО - єдиний шлях зміцнення безпеки для Молдови. І альтернативи європейській інтеграції для Кишинева не існує.

Тімофті додав, що Україні треба уникнути сценарію "придністровізації".

"Заморожені конфлікти не принесли благополуччя громадянам, які проживають на цих територіях. Наприклад, Придністров'я у даний час переживає серйозну економічну і соціальну кризу - результат незаконних дій та ізоляції, в якій воно опинилося", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.