Польська опозиція звинуватила прем’єра у зловживанні владою перед виборами

Фото
Понеділок, 17 серпня 2015, 16:59

Опозиційна партія "Право і справедливість" подала до прокуратури заяву зі звинуваченнями на адресу уряду прем'єра Польщі Еви Копач у фінансуванні виборчої кампанії за рахунок бюджетних коштів.

Про це повідомляє портал TVN 24.

В заяві до прокуратури, яку подав керівник штабу "Права і справедливості" Станіслав Карчевський, йдеться про те, що виїзні засідання уряду в різних містах мають агітаційний характер у світлі прийдешніх виборів до Сейму та Сенату.

Досі виїзні засідання уряду проводилися в Катовіцах, Лодзі та Вроцлаві, крім того, у вівторок має відбутися засідання у Кракові.

Опозиція також називає виборчою агітацією подорожі прем’єр-міністра до різних регіонів.

Критики також зазнали білборди з Евою Копач з написами "Слухаю, розумію, допомагаю" і логотипом "Громадянської платформи", лідером якої є прем’єр. Зокрема, питання в опозиції викликає джерело фінансування білбордів.

 

Слід зазначити, що минулого тижня "Громадянська платформа" також виступила зі звинуваченнями на адресу "Права і справедливості", погрожуючи поданням до прокуратури. Зокрема, на думку правлячої партії, кандидат від "Права і справедливості" Беата Шидло у ролику, присвяченому кампанії щодо референдуму 6 вересня, насправді агітує за свою політичну силу на парламентських виборах.

Нагадаємо, раніше Ева Копач заявила, що не збирається виконувати передвиборчі обіцянки нового президента Польщі. Як відомо, Анджей Дуда був висуванцем від "Права і справедливості", опоненти неодноразово звинувачували в популізмі і роздачі обіцянок, яких він не зможе виконати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.