Прем’єр Польщі: не збираюся виконувати передвиборчі обіцянки президента

Понеділок, 10 серпня 2015, 13:14

Польський уряд не збирається виконувати передвиборчі обіцянки нового президента Анджея Дуди і політичної сили, яку він представляє.

Про це заявила прем’єр-міністр Польщі Ева Копач в ефірі Польського радіо.

Зокрема, коментуючи президентську ініціативу фінансової допомоги сім'ям у 500 злотих на кожну дитину, вона зазначила, що в уряду просто не буде на це часу.

"Це не уряд обіцяв, а президент під час кампанії. Розумію, що цим самим він хотів показати лише одне: президентська виборча кампанія скінчилася і всі обіцянки неактуальні", - сказала Копач.

"Уряд був при владі, коли президент роздавав свої обіцянки і тоді в нього не було потреби розмов ані з прем'єром, ані з міністром фінансів", - зазначила вона.

Зараз же, за її словами, в уряду лишилося не так багато часу  до парламентських виборів, а "попереду прийняття бюджету на 2016 рік".

"Президент донедавна сам був депутатом і знає докладно, скільки часу потребує законотворчий процес," - зазначила Копач і додала, що не хоче чути з уст опозиції звинувачень у тому, що "закони пишуться на коліні".

Нагадаємо, Анджей Дуда прийняв присягу президента Польщі 6 серпня. Серед його основних обіцянок, які багато хто називає популістськими: зниження пенсійного віку і збільшення квоти звільнених від оподаткування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.