Від нового президента Польщі чекають, що він стане «підіймачем» країни з колін

Вівторок, 4 серпня 2015, 13:22

Одним з основних завдань новообраного президента Польщі Анджея Дуди буде підняти країну з колін.

Про це заявив колишній керівник канцелярії президента Леха Качинського Анджей Урбанський, повідомляє польське видання Super Express.

За його словами, наразі новообраному президенту, який набуде своїх повноважень за два дні, потрібно наповнити конкретними вчинками гасло передвиборної кампанії "Добра зміна".

Для цього, на думку політика, потрібно змінити стосунки громадянина і держави, а також приділяти більше уваги проблемам молоді.

"Третім завданням є підняти Польщу з колін", - зазначив Урбанський.

"Це означає повернути Польщі гідне місце в Євросоюзі. Адже в цьому сенсі "Громадянська платформа" припустилася всіх можливих помилок, оскільки підпорядковувалася рішенням однієї з держав ЄС. Виконання команд Берліна ні до чого не призведе", - пояснив він.

Слід зазначити, що в Україні і особливо в Росії теж було багато політиків, які за будь-яку ціну хотіли підняти свої держави з колін.

Зокрема, лідер Радикальної партії Олег Ляшко у 2012 році, коли заявляв про наміри балотуватися на посаду київського міського голови, говорив про наміри своєї команди "підняти з колін Київ і Україну".

Восени 2014 року закликала Україну "встати з колін і платити за газ, як усі країни" і лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Я не думаю, що Богдану Хмельницькому було легше. Країна по міліметру щодня піднімається з колін", - заявляв у 2009 році тодішній президент Віктор Ющенко.

Зрештою, з установки "Донбас ніхто не поставить на коліна" розпочалися події, які призвели до затяжного конфлікту на сході України.

В Росії ж фраза "Росія піднімається з колін" стала частиною путінської ідеології, хоча вперше була вжита Борисом Єльциним під час інавгурації в 1990 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.