РФ готова продати Єгипту обладнання з "Містралів"

Четвер, 24 вересня 2015, 14:58

Російське радіоелектронне обладнання, що мало бути встановлене на вертольотоносцях типу "Містраль", можуть продати майбутньому покупцеві кораблів.

Про це повідомив журналістам у четвер заступник міністра оборони РФ Юрій Борисов, передає "РИА Новости".

"Наші фахівці вже знаходяться у Франції і приступили до демонтажу обладнання. Безумовно, все це обладнання буде задіяно в перспективних проектах суднобудівної галузі. Можливо, майбутній покупець ще повернеться до цієї проблеми і поставить питання про використання цих комплексів для себе", — сказав він.

"Як ви знаєте, Єгипет розглядається як потенційний покупець "Містралів", не знаю, як розвиватиметься ця історія, але можу запевнити, що ми не втратимо наше обладнання і знайдемо йому гідне застосування", — зазначив заступник міністра.

Раніше повідомлялося, що Єгипет домовився з Францією про купівлю двох вертольотоносців "Містраль", контракт на постачання яких було розірвано з Росією.

За інформацією французьких ЗМІ, на придбання "Містралів" Єгипет витратить 950 млн євро.

На початку серпня 2015 року Росія і Франція домовилися щодо розриву контракту на постачання двох вертольотоносців типу "Містраль", кораблі залишаться у власності Франції.

При цьому після розриву контракту Франція отримала право вільно розпоряджатися кораблями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.