В листопаді Україна приєднається до грантової програми ЄС "Креативна Європа"

Вівторок, 13 жовтня 2015, 17:50

Україна та ЄС у листопаді підпишуть Угоду про приєднання до програми "Креативна Європа".

Про це повідомляє Представництво України при ЄС на своїй сторінці Facebook з посиланням на міністра культури України В’ячеслава Кириленка.

Як зазначає Представництво, орієнтовно 18-19 листопада єврокомісар із питань освіти, культури, молоді та спорту Тібор Наврачіч відвідає Київ з офіційним візитом з метою підписання Угоди про приєднання України.

Приєднання до програми "Креативна Європа" дозволить Україні претендувати на грантові ресурси з фонду у 1,5 млрд євро та фінансувати спільні з європейськими партнерами культурні, мистецькі, пам’яткоохоронні та інші проекти.

Як відомо, програма ЄС "Креативна Європа" є однією з найбільших проектів Європейської комісії культурно-гуманітарного спрямування і представляє великі фінансові можливості для розвитку культурного і креативного секторів в країнах-членах ЄС та державах-учасницях "Східного партнерства".

Орієнтовний обсяг фінансування – 1,46 млрд євро.

Програма складається з трьох компонентів: культура (31% бюджету), медіа (56% бюджету) та секторальний напрямок (13% бюджету), спрямований на підготовку та оцінку проектних пропозицій у сферах культури та аудіовізуальної політики, у т.ч. медіа. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.