РФ: посол говорив про вину Польщі в Другій світовій лише кілька хвилин. Винні журналісти

Фото
П'ятниця, 2 жовтня 2015, 14:07

Російське посольство в Польщі вимагає вибачень від каналу TVN24, який випустив в ефір заяву посла Сергія Андреєва про вину Польщі у Другій світовій війні.

Відповідний лист речниця посольства РФ Валерія Пержинська написала до журналістки каналу Бригіди Грисяк, повідомляє портал Onet.pl.

Пержинська звинуватила канал у звернені до сталінської риторики з метою спровокувати міжнародний скандал. На її думку, журналістка TVN24 "позбавлена професіоналізму та об’єктивності".

Речниця посольства РФ також вважає, що канал спотворив заяви Сергія Андреєва, щоб вони "залучили більше аудиторії і виглядали скандально".

Посол РФ в Польщі Сергій Андреєв. Фото РАР 

"З майже 45-хвилинної розмови ви залишили буквально кілька хвилин – саме ті, які вписалися у вибрану концепцію. Ви намагалися створити якнайнегативніший образ посла Росії", - написала Пержинська. Насправді тривалість інтерв'ю посла, що транслювалося в ефірі TVN24, склала майже 14 хвилин.

"В цивілізованому суспільстві і серед чемних людей належить перепросити у потерпілої сторони", - зазначила вона.

Нагадаємо, в інтерв’ю каналу TVN24 посол Росії Сергій Андреєв заявив, що Польща сама частково винна у тому, що в 1939 році на неї напала гітлерівська Німеччина. "До цієї катастрофи у вересні 1939 року привела політика Польщі, бо в 30-х роках Польща своєю політикою багаторазово блокувала створення антигітлерівської коаліції. Частково Польща відповідальна за катастрофу", - казав, зокрема, він.

Крім того, посол заявив, що вторгнення радянських військ у Польщу в 1939-му не було агресією, а також виправдав радянські репресії щодо представників польського визвольного руху. Він також відзначив, що стосунки Росії і Польщі зараз найгірші від 1945 року.

Слова посла викликали вкрай негативну реакцію в Польщі, Андреєва також було викликано до польського МЗС.

В результаті він не вибачився за свої висловлювання і заявив, що його неправильно інтерпретували.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.