Європарламент схвалив скасування роумінгу в ЄС

Вівторок, 27 жовтня 2015, 15:58

Європарламент на засіданні у вівторок схвалив скасування мобільного роумінгу в ЄС з 15 червня 2017 року.

Про це йдеться в повідомленні на сайті євроінституції.

Окрім того, вже починаючи з 30 квітня 2016 року плата за роумінг стане меншою.

Так, починаючи з цього дня європейці платитимуть не більше €0.05  роумінгових надбавок за хвилину для вхідних голосових дзвінків, €0.02 за текстові повідомлення, та €0.05 за мегабайт мобільного інтернету.

"Голос європейців був почутий. Сьогоднішнє голосування-це кінцевий результат інтенсивних зусиль, щоб покласти край роумінг в Європейському Союзі і захистити відкритий інтернет",  -відзначив віце-президент Єврокомісії Андрус Ансіп.

"З середини червня 2017 року, європейці будуть платити ту ж саму ціну, використовуючи свої мобільні пристрої при поїздках до інших країн ЄС, як вдома. І вони вже платитимуть менше з квітня 2016 року", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада Європейського союзу затвердила нові правила, згідно з якими до середини 2017 року буде скасована плата за роумінг в межах Євросоюзу для клієнтів операторів мобільного зв'язку країн ЄС.

Переговори про скасування всіх роумінгових тарифів при подорожах між країнами ЄС тривали протягом декількох років . На першому етапі тарифи кілька разів поспіль знижувалися, про що Європравда повідомляла у вигляді інфографіки.

Влітку стало відомо, що тривають продуктивні переговори про повне скасування роумінгових платежів – про це, зокрема, заявила колишній єврокомісар Вівіан Реддінг

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.