Уряд Португалії відправили у відставку через 11 днів після призначення

Середа, 11 листопада 2015, 08:24

Парламент Португалії з подачі опозиційних партій Португалії відправив у відставку уряд країни на чолі з прем'єр-міністром Педру Пасушем Коельо через 11 днів після формування Кабміну.

За вотум недовіри уряду проголосували 123 депатута, 107 висловилися проти, повідомляє The Telegraph.

Уряд Коельо став найбільш недовготривалим в післявоєнній історії Португалії. Його правлячій партії було запропоновано продовжити роботу після виборів 5 жовтня, у яких консервативна коаліція здобула перемогу, але втратила парламентську більшість.

Відставка уряду очікувалося після того, як три основні опозиційні сили Португалії - помірні соціалісти, комуністи і радикальний лівий блок – об'єдналися в спробі сформувати альтернативний уряд минулого тижня.

Ситуація в країні тепер залежить від рішення президента Португалії Анібала Сілви, який обіцяв припинити діяльність антиєвропейських сил близько місяця тому.

Він повинен вирішити або піде на поступки і допустить формування коаліції з лівими силами або створить тимчасовий уряд до проведення нових виборів у квітні 2016 року.

Португалія може стати другою після Греції економікою півдня єврозони, очолюваної радикальними лівими, виступаючими з антиєвропейською риторикою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.