ЗМІ: мати одного з паризьких смертників вважає причиною теракту стрес

Понеділок, 16 листопада 2015, 15:52

Мати одного з смертників, що підірвав себе в Парижі, стверджує, що її син "не хотів нікого вбивати" і причиною його вчинку міг стати стрес.

Про це пише видання Daily Mail.

Видання нагадує, що 31-річний Ібрагім Абдесалам підірвав себе біля кафе Comptoir Voltaire, неподалік від концертного залу Bataclan, де було вбито найбільше людей. Поліція також підозрює двох братів вбитого терориста.

Мати терориста захищає його, стверджуючи, що його пояс шахіда міг вибухнути випадково і що він взяв участь у терактах через стрес.

"Він не хотів цього, я впевнена. Сам факт, що його пояс шахіда вибухнув, не вбивши нікого, багато про що говорить", - сказала жінка.

Родина ж загиблого терориста додає, що бачила того за два дні до атаки, і ніщо не показувало, що він планує насильницькі акти.

Сім'я Абдеслама також зізналася, що їх син Ібрагім довгий час перебував у Сирії.

"Ми були дуже здивовані, що Салах теж міг бути залучений в це. Ібрагім від нього відрізнявся, він був радикальним в якихось моментах. Але не настільки, щоб ми могли допустити думку про те, що він зробить таке лиходійство", - розповіли родичі терориста.

Інший родич братів заявив, що не хотів би брати участь у терористичних атаках, і погодився з припущенням, що Ібрагім Абдеслам міг піти на такий крок, оскільки відчував стрес.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.