Україна запізнюється із реформою ГПУ - спецпредставник генсека Ради Європи

Середа, 18 листопада 2015, 16:57

У Раді Європи очікують швидкого виконання Україною закону про реформу Генеральної прокуратури та звертають увагу на зволікання із виконанням обіцяного.

Про це заявив спеціальний представник генсека Ради Європи по Україні Крістос Джакомопулос в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Вже дещо запізнилися у цьому контексті. І я думаю, що саме це і стало причиною заяви президента Порошенка", - сказав Джакомопулос.

Нагадаємо, що в понеділок президент України заявив, що незадоволений роботою Генпрокуратури.

Водночас, спецпредставник генсека Ради Європи наголосив на готовності й надати надавати Україні всебічну підтримку у здійсненні реформ та на тому, що у Страсбурзі й надалі довіряють щирості намірів Києва їх проводити.

"Звичайно, що є довіра до України. І ми досі віримо, що реформи будуть втілені швидко. Закон щодо ГПУ, який було прийнято за підтримки Ради Європи, мусить бути повністю втілений у життя. Зараз ми у перехідному періоді", - сказав він.

Джакомопулос додав, що життєздатність реформи ГПУ великою мірою залежатиме від ширшої Конституційної реформи.

Як повідомляла "Європейська правда", між українською владою з одного боку та ЄС і США з іншого точиться дискусія щодо складу конкурсної комісії з обрання антикорупційного прокурора.

Останні наполягають, що присутність у її складі декількох прокурорів, в тому числі одіозного заступника генпрокурора Юрія Севрука, може призвести до невизнання чесності всього конкурсу. 

6 листопада на сайті Генпрокуратури з’явилася інформація щодо змін у комісії, однак Севрук лишився в її складі.

Представництво Євросоюзу в Україні поширило заяву з цього приводу, в якій дало зрозуміти, що вважає свої вимоги не виконаними.

Читайте також: Спецпредставник РЄ: "У розслідуванні подій в Одесі та на Майдані є те, що вже не виправити"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: