Клімкін: ЄК вважає, що заміна частини квоти ГПУ покращить відбір до антикорупційної прокуратури

П'ятниця, 13 листопада 2015, 11:21

У Єврокомісії вважають, що заміна частини квоти Генпрокуратури у комісії із відбору співробітників антикорупційної прокуратури має призвести до збільшення ефективності цього процесу.

Про це заявив глава МЗС Павло Клімкін під час години запитань до уряду в парламенті.

"На сьогодні досягнуто рішення і воно підтримано Єврокомісією щодо заміни частини квоти Генпрокуратури. Ця заміна квоти, як вважають у Єврокомісії, має призвести до збільшення ефективності цього процесу. Але головний елемент – це не комісія, а процедура і те, що майбутня антикорупційна прокуратура буде працювати абсолютно транспарентно", - сказав Клімкін.

Міністр додав, що для досягнення абсолютно незалежної і ефективної антикорупційної прокуратури необхідні дві речі: відкрита процедура і ефективна співпраця з ЄС.

"Тому мі зараз ведемо переговори з OLAF (Європейське управління боротьби з шахрайством), яким чином, майбутня антикорупційна прокуратура отримає допомогу", - сказав Клімкін.

Як повідомляла "Європейська правда", між українською владою з одного боку та ЄС і США з іншого точиться дискусія щодо складу конкурсної комісії з обрання антикорупційного прокурора.

Останні наполягають, що присутність у її складі декількох прокурорів, в тому числі одіозного заступника генпрокурора Юрія Севрука, може призвести до невизнання чесності всього конкурсу. 

6 листопада на сайті Генпрокуратури з’явилася інформація щодо змін у комісії, однак Севрук лишився в її складі.

Представництво Євросоюзу в Україні поширило заяву з цього приводу, в якій дало зрозуміти, що вважає свої вимоги не виконаними.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: