У Раді передумали міняти представників у комісії з обрання антикорупційного прокурора

Вівторок, 10 листопада 2015, 10:11

У Верховній раді відкликали проект постанови щодо оновлення складу представників парламенту в комісії з обрання кандидатів на посади в антикорупційній прокуратурі.

Про це свідчить інформація на сайті парламенту.

Документ пропонував включити до комісії генерального директор Європейського управління боротьби з шахрайством Джованні Кесслера, але натомість відкликати представницю Мін'юсту США Мері Батлер.

натисніть для збільшення 

Автори подання мотивували своє рішення вимогами ЄС, хоча насправді європейці мають претензії до квоти Генпрокуратури, де відбулася заміна двох із чотирьох представників, проте залишився, зокрема, заступник генпрокурора Юрій Севрук.

Крім того, як виявилося, українська влада не спитала згоди самого Кесслера на таку ротацію. Він наголосив, що не бачить потреби взагалі міняти будь-кого з квоти Верховної ради.

Як повідомляла "Європейська правда", між українською владою з одного боку та ЄС і США з іншого точиться дискусія щодо складу конкурсної комісії з обрання антикорупційного прокурора.

Останні наполягають, що присутність у її складі декількох прокурорів, в тому числі одіозного заступника генпрокурора Юрія Севрука, може призвести до невизнання чесності всього конкурсу. 

6 листопада на сайті Генпрокуратури з’явилася інформація щодо змін у комісії, однак Севрук лишився в її складі.

У неділю представництво Євросоюзу в Україні поширило заяву з цього приводу, в якій дало зрозуміти, що вважає свої вимоги не виконаними.

Як відомо, від успіху у формуванні антикорупційної прокуратури залежить значна фінансова допомога з боку ЄС, МВФ та Світового банку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.