Порошенко не вважає за потрібне зміни в комісії з обрання антикорупційного прокурора

Понеділок, 9 листопада 2015, 13:17

Президент Петро Порошенко стверджує, що вважає виконаними вимоги ЄС щодо змін у складі комісії, яка визначає кандидатів на  посади в Спеціальній антикорупційній прокуратурі.

Про це він заявив після зустрічі з керівником зовнішньополітичної служби ЄС Федерікою Могеріні 9 листопада в Києві, на спільній прес-конференції з нею, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Хочу повідомити, що в п’ятницю Україна  врегулювала питання щодо обрання членів комісії з обрання антикорупційного прокурора", - заявив президент.

Він також запевнив, що розмова з Могеріні концентрувалася переважно на питаннях ухвалення законопроектів в парламенті.

"Високо оцінюючи зусилля української сторони з виконання цього плану, ми сконцентрувалися на тому пакеті законопроектів, який винесений на розгляд в парламенті", - заявив він.

Між тим, Могеріні у своєму виступі заявила про "необхідність забезпечити процес, гідний довіри".

Як повідомляла "Європейька правда", раніше представництво Євросоюзу в Україні поширило заяву, в якій відсутнє визнання того факту, що Україна виконала вимоги ЄС. "Євросоюз нагадує: мета (запропонованих Брюсселем змін) полягає у тому, аби українські експерти повністю довіряли новим членам", - йдеться в цьому документі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: