Карабінери попередили замах на міністра внутрішніх справ Італії

П'ятниця, 20 листопада 2015, 13:22

Італійська поліція заарештувала шістьох членів сицилійської "Коза Ностри" за підозрою у підготовці замаху на міністра внутрішніх справ Італії Анджеліно Альфано.

Про це пише Repubblica.

Спецоперація з затримання зловмисників була проведена сьогодні на світанку в містечку Корлеоне, що неподалік Палермо.

У заяві поліції щодо потенційного замаху ім’я Альфано не згадується, проте за інформацією джерел видання, на одному із записів прослуховування босів мафії можна чітко зрозуміти, що мова йде про замах на життя саме Альфано, який, як відомо, народився на Сицилії.

"Я про все домовився, ми стрілятимемо йому прямо в голову," – цитує видання одного з членів угрупування, голос якого фігурує на записах поліції.  

Слідство припускає, що на такий злочин мафіозі наважилися після того, як Альфано висловив готовність зробити більш жорсткими умови утримання в'язнів, яких заарештували за мафіозну діяльність.

Як відом, йдеться про те, що спецрежим "41-біс" передбачає зміну правил поводження з ув'язненими мафіозі на більше суворі, аж до їх повної ізоляції.

Коментуючи інформацію щодо замаху на нього, Альфано заявив: "ми поговоримо про це пізніше".

Втім, зі словами підтримки міністра вже виступили деякі депутати а також заступник міністра оборони Італії Джоаккіно Альфано.

"Загрози не лякають таких людей, як Анджеліно Альфано, який завжди боровся з організованою злочинностю. Ми всі з Альфано проти всієї мафії," – сказав він.

Нагадаємо, у липні цього року італійська поліція повідомила про конфіскування активів на суму більш ніж 1,6 млрд євро, які належали особам, підозрюваним у зв'язках з мафією "Коза Ностра".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.