Захід домовився продовжити санкції проти Росії на шість місяців - ЗМІ

Неділя, 22 листопада 2015, 09:12

Західні лідери під час зустрічі в кулуарах саміту G20 минулого тижня  домовилися продовжити санкції щодо Росії на шість місяців, до липня 2016 року.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на високопоставленого європейського дипломата.

Президент США Барак Обама, канцлер Німеччини Ангела Меркель, британський прем'єр Девід Кемерон, прем'єр Італії Маттео Ренці і глава МЗС Франції Лоран Фабіус, який представляв президента Франсуа Олланд в ході саміту взяли участь у короткій зустрічі в Анталії.

Рішення було прийнято, незважаючи на зростаючі заклики до тіснішої співпраці з президентом Росії Володимиром Путіним в боротьбі проти "Ісламської держави" після терактів в Парижі.

Західні країни домовилися про те, що всі елементи Мінських домовленостей повинні бути виконані, перш ніж вони зможуть розглянути питання про послаблення санкцій.

Зокрема, сказав дипломат, лідери прийшли до висновку, що важливо підтримати тиск на Росію напередодні запланованих виборів у Східній Україні.

"Вибори в Україні – це непросте завдання. У нас є шанс отримати те, що ми хочемо, якщо ми розіграємо санкційну карту. Фінансові санкції повинні залишатися в силі до переможного кінця", - сказав дипломат.

Після терактів в Парижі Олланд закликав до широкої коаліції держав для боротьби проти ІДІЛ. Французький президент 26 листопада їде до Москви, щоб обговорити більш тісну співпрацю з Путіним.

Меркель буде обідати з Олландом в Парижі ввечері напередодні його поїздки і, за словами німецьких чиновників, буде вмовляти його продовжувати підтримувати санкції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.