Туреччина проведе консультації з НАТО і ООН після інциденту з літаком РФ

Вівторок, 24 листопада 2015, 11:41

Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу провів консультації з Генштабом і міністром закордонних справ після того як турецькі ВПС збили російський військовий літак.

Про це повідомляє видання hurriyet daily news з посиланням на офіс Давутоглу.

У турецького прем’єра також повідомили, що Туреччина проведе консультації з НАТО і ООН щодо ситуації на турецько-сирійському кордоні.

Сьогодні вранці над Сирією був збитий фронтовий бомбардувальник Су-24 російської авіагрупи. За даними турецької влади, російський літак, перед тим як його збив турецький винищувач F-16, не реагував на попередження.

Літак впав в сирійській провінції Латакія біля кордону з Туреччиною, де базується російська авіація. Пілот і штурман катапультувалися.

Міноборони РФ наголошує, що Су-24 не порушував повітряний простір Туреччини. У відомстві повідомили, що літак зазнав аварії на території Сирії, імовірно, це відбулося в результаті обстрілу з землі.

Раніше ЗМІ повідомили, що сирійські турки захопили одного з пілотів. Російські військові вертольоти проводять пошуки пілотів.

Слід зазначити, що це не перший інцидент з літаками РФ, що порушують турецький повітряний простір. Минулого місяця турецькі ВПС збили безпілотник російського виробництва.

Перед цим російські військові літаки неодноразово порушували російський повітряний простір, через що Туреччина викликала посла РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.