Чехія має намір спростити процедуру надання віз кваліфікованим українцям

Середа, 4 листопада 2015, 14:12

Уряд Чехії має намір прискорити процедуру українцям, які хочуть працювати в країні за спеціальностями, яких потребують чеські компанії.

Про це повідомив глава МЗС Чехії Любомир Заоралек, повідомляє видання iDnes.

"Уряд на наступній зустрічі затвердить пілотний проект, такою є потреба чеських компаній", - сказав Заоралек.

За словами міністра, план уряду включатиме спеціалістів з технічних наук з університетською освітою, інженерів та ІТ–спеціалістів. Як розповів Заоралек.

Так претендентів на робочі місця в чеських компаніях планують звільнити від кількагодинних співбесід в консульстві як це було досі.

Як дізналося видання Ceske Noviny, пілотний проект передбачає спрощену процедуру отримання віз для 500 українських фахівців. Якщо цей план себе виправдає, через півроку запропонує спрощену процедуру отримання віз фахівцям з інших, затребуваних в Чехії професій.

До прийняття більш ефективних заходів, спрямованих на видачу дозволів на роботу іноземним громадянам в чеських фірмах, закликає глава Мінфіну і віце-прем'єр Андрій Бабіш. Саме він є одним з числа чеських політиків, які вважають, що в порівнянні з іншими мігрантами українці ближчі за культурними особливостями до чехів, і чеські роботодавці мають доволі позитивний досвід співпраці з українцями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.