ЄВРОКОМІСІЯ КАЖЕ, ЩО НАДАСТЬ ПІДТРИМКУ АНТИКОРУПЦІЙНІЙ ПРОКУРАТУРІ

Четвер, 5 листопада 2015, 21:23

Представництво Європейського союзу в Україні в четвер ввечері поширило заяву посла Яна Томбінського про те, що  ЄС готовий профінансувати процес відбору претендентів на посади в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Таку заяву, що сформульована  у відповідь на запит агенції Інтерфакс, розмішено на офіційній сторінці представництва у Facebook.   

"ЄС готовий і далі надавати підтримку  процесу відбору, в тому числі – через фінансування тестування для обрання антикорупційного прокурора. Ми віримо, що таке тестування надасть свій вклад для прозорості відбору", - йдеться в заяві.

Також представництво наголошує, що попередні повідомлення в пресі з цього приводу є помилковими.

Як повідомлялося, раніше на засіданні комісії з відбору антикорупційного прокурора було оприлюднено лист представництва ЄС, в якому дипмісія заявила про можливість надання такої допомоги лише після вирішення питань до складу цієї комісії. Через це комісія ухвалила рішення про те, що процес відбору кандидатів буде відтермінований.

Відеозапис трансляції засідання, де було наголошено про відмову ЄС фінансувати конкурс, доступний для перегляду на youtube.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.