Естонія виділила півмільйона євро на безпілотники на кордоні з РФ

Понеділок, 14 грудня 2015, 12:42

МВС Естонії виділило півмільйона євро на купівлю безпілотників,які будуть використовуватися для охорони східного кордону країни.

Про це повідомляє видання Postimees.

За словами міністра внутрішніх справ Естонії Ханно Певкура, дрони дозволять більш оперативно виявляти та фіксувати порушення кордону, а також дадуть патрулям більш повний огляд незаконної діяльності, що відбувається на прикордонній території.

"На зовнішньому кордоні є райони, куди піший патруль не може пройти. Тому варто користуватися безпілотним повітряним транспортом, тобто дронами, які дозволяють швидше і ефективніше займатися інцидентами на кордоні. У порівнянні з нинішньою ситуацією дрони будуть надавати кращий огляд того, що відбувається і дозволять швидше виявляти порушення", - сказав міністр.

Створення сучасної прикордонної охорони в майбутньому дозволить відразу ж виявляти незаконну діяльність в безпосередніх околицях кордону, а також обробляти інциденти, що відбуваються на кордоні, в реальному часі.

Отриману інформацію можна буде в подальшому використовувати в якості доказового матеріалу при роботі з пов'язаними з кордоном правопорушеннями — незаконними і мимовільними порушеннями кордону, контрабандою, торгівлею людьми і т. п.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.