Меркель нагородили премією за заслуги перед іудаїзмом

Четвер, 3 грудня 2015, 08:24

Канцлеру Німеччини Ангелі Меркель 2 грудня, була урочисто вручена премія імені Абрахама Гейгера.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Як пояснило журі, глава німецького уряду удостоєна престижної нагороди за заслуги перед іудаїзмом. "Вона є гарантом свободи релігії в сучасному суспільстві. У часи зростаючого антисемітизму в Європі і Німеччині, її непорушна солідарність є основою довіри до єврейської громади", - заявило журі.

У своєму виступі канцлер подякувала за нагороду. Вона зазначила, що дуже серйозно сприймає будь-які проблеми єврейської громади в Німеччині. Це також відноситься і до поточної ситуації з біженцями, багато з яких прибувають у ФРН з країн, де антисемітизм давно став частиною повсякденного життя.

Меркель знову підкреслила, що кожен, хто потребує захисту, може знайти її в Німеччині, але при цьому мігранти повинні поважати Конституцію країни, яка однозначно забороняє дискримінацію за релігійною ознаками, включаючи будь-які прояви антисемітизму.

Премія імені Абрахама Гейгера була заснована в 2000 році з нагоди відкриття однойменно коледжу при університеті Потсдама. Вона вручається за заслуги перед іудаїзмом і внесок у розвиток плюралістичного суспільства. Розмір премії становить 10 тисяч євро. Ангела Меркель вже оголосила, що має намір передати ці гроші Товариству імені Ернста Людвіга Ерліха на підтримку проектів з міжрелігійного діалогу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.