Проросійського євродепутата з Чехії заарештували у Швейцарії - ЗМІ

Оновлено
П'ятниця, 4 грудня 2015, 16:48

Депутат Європарламенту від Чехії Мілослав Рансдорф, відомий своїми проросійськими поглядами, був заарештований у Швейцарії.

Про це повідомляє чеське видання Respekt з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах Швейцарії.

Наразі офіційного підтвердження інформації немає, проте відомо, що від четверга місцезнаходження депутата невідоме, оскількі він не зʼявився у своєму офісі у Празі, як планував.

Також відомо, що у четвер у Цюріхському банку поліція затримала групу людей, які нібито намагалися за допомогою підробних документів отримати велику суму грошей.

У чеському  МЗС інформацію поки що відмовилися коментувати.

"На даний момент у нас немає офіційної інформації", - сказала у відповідь на запит видання прес-секретар відомства Михайло Лагранов.

Пізніше інформацію про арешт чеського депутата Європейського парламенту Мілослава Рансдорфа підтвердила поліція Цюріха.

"Ми підтверджуємо, що чоловік був заарештований. Ми допитали його разом з трьома іншими чоловіками зі Словаччини. Потім він був переданий до прокуратури", - повідомила виданню Юдіт Хедль, представник поліції Цюріха.

Нагадаємо, депутат Європарламенту від Чехії Мілослав Рансдорф 18 червня приїжджав до Криму для участі в зустрічі міжнародного медіа-клубу "Формат а-3".

Він також відомий своїми проросійськими поглядами та висловлюваннями про те, що в кризі в Україні винні передусім США, які начебто роблять все для того, щоб "не допустити стратегічного партнерства Німеччини та Росії".

Також він відомий своїми скандальними заявами про те, що на боці України на Донбасі воюють солдати НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.