Росія каже, що не планує створювати нові військові бази в Сирії

Понеділок, 25 січня 2016, 16:36

У міноборони Росії заперечили існування планів зі створення нової авіабази в районі населеного пункту Камишли у Сирії біля турецького кордону.

Про це повідомляє "РИА Новости".

"Жодних нових авіабаз або додаткових аеродромів "підскоку" для російських військових літаків на території Сирійської Арабської Республіки немає і створювати не планується", - сказав офіційний представник російського оборонного відомства Ігор Конашенков.

За його словами, опублікована британським виданням The Times інформація з цього приводу – "дилетантський фарс, або незграбна спроба інформаційного прикриття стягування Туреччиною до сирійського кордону в районі Аль-Камишли великого угруповання військ".

Конашенков нагадав, що час польоту літаків російської авіагрупи в Сирії до будь-якої цілі в самій віддаленій точці цієї країни становить близько півгодини, тому немає сенсу в новій авіабазі.

Раніше ЗМІ повідомили, що Росія готується до створення нової авіабази в Сирії біля кордону із Туреччиною.

Підрозділ російських військовослужбовців, у тому числі інженерів, був помічений в околицях майже занедбаного аеродрому в Ель-Камишли на північному сході Сирії біля кордону з Туреччиною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.