Уряд Італії надасть 2 млн євро на створення музею фашизму

Вівторок, 16 лютого 2016, 15:16

Італійський уряд готовий порушити 70-річне табу та виділити кошти на створення музею фашизму, присвяченого диктатору Беніто Муссоліні.

Про це повідомляє La Stampa.

Музей планується відкрити у рідному місті Муссоліні – Предаппіо. Уряді Італії нібито готовий надати 2 млн євро, що складає близько 40% від необхідної суми.

Ідею створення музею проштовхує мер Предаппіо. За його словами, проект створюється не для відзначення фашистського диктатора, а як спроба "зробити щось важливе для історії нашої країни".

Лука Лотті, заступник державного секретаря лівоцентристської Демократичної партії, відвідав місто в кінці січня, щоб переконати місцевих чиновників, що музей може розраховувати на державне фінансування.

Музей розміститься у будинку, де колись знаходилася резиденція фашистської партії, розташованому в 500 метрах від будівлі, де народився Муссоліні.

Приблизно за кілометр знаходиться склеп, де похований диктатор. Сюди щороку приїжджають тисячі неофашистів.

За словами критиків, музей стане ще однією "точкою фокусу" для неофашистів, які і без того приїжджають в Предаппіо у великій кількості. Інші побоюються, що музей виявиться "дорогою підтримкою фашизму" за державні гроші.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.