Референдум про членство Британії в ЄС відбудеться 23 червня

Субота, 20 лютого 2016, 14:27

Референдум щодо майбутнього членства Великої Британії у Євросоюзі відбудеться 23 червня 2016 року.

Про це заявив британський прем’єр-міністр Девід Кемерон, повідомляє ВВС.

Сьогодні Кемерон провів нараду із урядом з приводу досягнутої угоди з ЄС про особливий статус Британії.

"Кабінет міністрів погодився рекомендувати, щоб Британія залишалася в реформованому Європейському Союзі", - сказав Кемерон.

За його словами, що Британія наближається до одного із найважливіших рішень в "нашому житті". Кемерон відзначив, що на референдумі британці відзначать, чи краще бути у реформованій Європі, чи "самим по собі".

Кемерон підкреслив, що вихід із Євросоюзу буде загрожувати "економічній і національній безпеці" Великої Британії.

Прем’єр також відзначив, що міністри особисто матимуть право агітувати за позитивне чи негативне голосування на референдумі. "Але мій обов'язок як прем'єр-міністра прямо говорити про те, що я вважаю правильним для країни", - відзначив він.

Кемерон заявив, що Британії буде безпечніше у реформованій Європи, тому що вона зможе працювати з європейськими партнерами для боротьби з транскордонною злочинністю і тероризмом.

Він заявив, що Британія буде також сильніше в ЄС, тому що зможе приймати "великі рішення" про торгівлю та внутрішню безпеку. Він також сказав, що Британія буде мати доступ до вільної торгівлі в рамках єдиного ринку.

Як повідомлялося, в ніч на 20 лютого саміт Європейського союзу ухвалив рішення про домовленість, яка має запобігти виходу Британії зі складу ЄС. 

Сторони домовилися про угоду, яка дає Великій Британії спеціальний статус в ЄС

Угода вселяє надію на те, що на референдумі про майбутнє членство Британії в ЄС британці приймуть рішення залишитися у блоці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.