Угода з Британією не дискримінує громадян країн ЄС - Грибаускайте

Субота, 20 лютого 2016, 13:06

Угода Великої Британії з ЄС посилить конкурентноздатність Євросоюзу і зменшить бюрократичний тягар для підприємництва.

Про це йдеться в заяві президента Литви Далі Грибаускайте.

"Після тривалих драматичних переговорів у нас є результат - укладено угоду, яка посилить конкурентоспроможність ЄС, зменшить бюрократичні процедури для компаній і гарантує той факт, що громадяни Литви та інших європейських країн не будуть дискриміновані. Зараз майбутнє Великої Британії в руках громадян цієї країни", - йдеться в заяві.

У документі наголошується, що Литві вдалося домогтися того, що обмеження соціальних виплат для працюючих осіб у Британії будуть застосовуватися тільки для новоприбулих громадян.

Тих, хто проживає в країні, ці правила стосуватимуться не будуть. Обмеження будуть застосовуватися у певний період часу, і поступово знижуватимуться.

"Вони будуть введені лише у виключних випадках, виходячи з доказів того, що збільшення потоку громадян ЄС може зробити істотний негативний вплив на соціальну систему", - наголошується в документі.

Як повідомлялося, в ніч на 20 лютого саміт Європейського союзу ухвалив рішення про домовленість, яка має запобігти виходу Британії зі складу ЄС. 

Сторони домовилися про угоду, яка дає Великій Британії спеціальний статус в ЄС

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.