У німецькому пиві знайшли сліди пестициду

Четвер, 25 лютого 2016, 17:29

Мюнхенський інститут захисту довкілля виявив у кількох видах німецького пива сліди пестициду гліфосат.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Сліди пестициду були знайдені у зразках 14 найпопулярніших марок німецького пива. Залежно від бренду показники склали від 0,46 до 29,74 мікрограма гліфосату на літр.

Останній показник майже у 300 разів перевищує дозволений рівень забруднення питної води, який не має перевищувати 0,1 мікрограма на літр. Для пива, однак, такої норми не встановлено.

"Ми звернулися до пивоварів, щоб вони негайно перевірили свою продукцію та її інгредієнти. Вони мають з'ясувати, як гліфосат міг потрапити до пива, та забезпечити, щоб у майбутньому їхня продукція не містила слідів пестициду", - заявила представниця Мюнхенського інституту захисту довкілля Софія Ґуттенберґер.

За словами Маріке Колосси із Федерального відомства з питань довкілля, хоч не доведено, що гліфосат викликає рак, однак контакт людини з пестицидом "не є бажаним".

Проте німецький Федеральний інститут оцінки ризиків не побачив в оприлюднених показниках небезпеки для здоров'я споживачів.

"Для того, щоб гліфосат зашкодив здоров'ю, дорослій людині треба випивати на день приблизно тисячу літрів пива", - повідомили Інституту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.