В Європарламенті пропонують Раді знизити планку кворуму при голосуванні

Понеділок, 29 лютого 2016, 18:12

Голова моніторингової місії Європейського парламенту за оцінкою потреб для реформування українського парламенту Пет Кокс запропонував Верховній Раді України оптимізувати роботу і знизити планку кворуму при голосуванні.

Про це Пет Кокс заявив представляючи звіт Моніторингової місії Європарламенту в Брюсселі в понеділок, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"2500 законопроектів у порядку денному парламенту, з яких 200 внесені народними депутатами, - це добре, але багато", - зазначив Кокс

На його думку, необхідно удосконалити щомісячний розклад засідань парламенту, механізми контролю Верховної Ради за виконавчою гілкою влади, а також структуру комітетів парламенту.

Пет Кокс зазначив, що при прийнятті рішень Верховна Рада має високий кворум. "225 голосів плюс один - це швидше для Конституції", - зазначив він.

На його думку, при прийнятті менш глобальних законів планку кворуму було б доцільно зменшити.

Кокс також звернув увагу на систему голосування в Верховній Раді.

Зокрема, він зазначив, що "опозиція повинна час від часу перемагати при голосуванні", що відповідало б демократичним процедурам у парламенті.

Як повідомлялося, в Європарламенті проходить "український тиждень"(29 лютого-3 березня), в якому беруть участь голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, керівники фракцій і комітетів, народні депутати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.