Транспортні компанії ЄС втратять мільярди євро від перевірок на кордонах - ЗМІ

П'ятниця, 5 лютого 2016, 18:54

Eксперти з питань транспорту у Європейській комісії аналізують можливі економічні втрати транспортних компаній через можливе введення прикордонного контролю в Шенгенській зоні.

Про це повідомляє EUobserver.

Арьєн Круйт, заступник голови Комітету Мейерса, голландської незалежної експертної групи, сказав, що Єврокомісія аналізує можливі транспортні втрати, які повинні з'явитися у разі відновлення внутрішніх кордонів.

Круйт, який взяв участь у нараді з цього питання з посадовими особами Єврокомісії 28 січня, повідомив 4 лютого, що найконсервативніші очікування зводяться до цифри "близько 6 млрд євро".

Прес-секретар транспортної комісії не підтвердив, але і не спростував дослідження або цифри, і замість цього послався на слова глави Єврокомісії Жан-Клод Юнкера щодо збереження Шенгенської зони.

Юнкер раніше заявив на прес-конференції, що прикордонний контроль в Європі буде коштувати автотранспортним компаніям 3 млрд євро на рік у вигляді недоотриманих доходів..

Міжнародний союз автомобільного транспорту, асоціація, яка об’єднує транспортні компанії вважає, що реальна цифра, швидше за все, від 3 до 10 млрд євро, залежно від затримок на кордоні.

Близько 6 мільйонів осіб зайняті в наземних і пасажирських перевезеннях з декількома мільйонами вантажівок, що перевозять вантажі по всій території ЄС на щоденній основі.

Затримка кожного транспортного засобу коштує від 55 до 70 євро за годину.

Інші можливі фактори включають штрафи за затримки у доставці, яка може змусити компанії наймати більше водіїв. Крім того, виникне проблема із доставкою товарів, які швидко псуються.

Торгівля між державами ЄС в 2013 році склала 2,8 трлн євро.

Раніше повідомлялося, що затримки у пересуванні товарів, викликані відновленням прикордонного контролю всередині Шенгену призведуть до значного зниження ВВП ЄС до 2025-го року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.