Прокуратура Берліна почала розслідування проти російського журналіста

Неділя, 7 лютого 2016, 16:08

Берлінська прокуратура почала попереднє розслідування відносно кореспондента російського Першого каналу Івана Благого.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на німецького адвоката Мартіна Лютле.

Саме клопотання адвоката про перевірку законності сюжету Благого про нібито викрадену і зґвалтовану російськомовну дівчинку Лізу Ф. послужило підставою для відкриття кримінальної справи.

За словами Лютле, берлінська прокуратура повідомила про початок розслідування, що означає, що у відомстві "вивчають надані докази".

На даний момент відносно Івана Благого існує "проста підозра" , що необхідно для початку дізнання, пояснив адвокат.

У січні Мартін Лютле звернувся до прокуратури Берліна з клопотанням про перевірку законності сюжету російського Першого каналу.

Його автор, журналіст Іван Благий розповів про історію передбачуваного зґвалтування в Берліні 13-річної російськомовної дівчинки мігрантами з арабських країн.

Телесюжет знятий у дусі російської пропаганди і служить для розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

За словами Лютле, за вчинені дії російському журналістові загрожує від трьох місяців до п'яти років тюремного ув'язнення.

Як відомо, 16 січня, в сюжеті російського "Першого каналу" про тимчасове призупинення Австрією дії Шенгенської угоди через випадки насильства в Німеччині, розповіли про неповнолітню дівчинку Лізу з російськомовної родини, яку нібито викрали і зґвалтували імовірно мігранти з країн Близького Сходу.

Проте згодом стало відомо, що відео, яке показав "Перший канал", не має відношення ні до історії зі "зґвалтуванням" - ролик був опублікований на YouTube ще у вересні 2009 року.

Поліція Берліна заявила, що повідомлення про викрадення та зґвалтування мігрантами російської дівчинки, поширені ЗМІ РФ, виявилися помилковими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.