РФ використовує пропаганду для дестабілізації Німеччини - розвідка

Четвер, 10 березня 2016, 15:07

В середині лютого заступник голови зовнішньої розвідки ФРН Гідо Мюллер і президент Федеральної служби захисту конституції Ханс-Георг Маасен поінформували парламентський контрольний орган Бундестагу (PKGr) про спроби РФ втрутитися в німецьку політику з допомогою пропаганди.

Про це пише німецьке видання Bild.

Наказ про дослідження можливого впливу РФ на німецьку політику віддав федеральний уряд. Результати були оприлюднені на закритому засіданні.

За словами обох начальників німецької розвідки, тривогу викликає особливо "високий мобілізаційний потенціал" серед понад двох мільйонів російських німців в країні.

Як "блискучий приклад" подібної пропаганди глави відомств назвали випадок з нібито зґвалтуванням російськомовної дівчини Лізи.

Міністр закордонних справ РФ скористався цим випадком, щоб звинуватити німецькі ЗМІ і політиків у тому, що вони намагаються зам'яти проблеми з мігрантами.

Це призвело до того, що близько 700 осіб переважно російського походження в Берліні вийшли на демонстрацію, яка широко висвітлювалася в російських ЗМІ.

Органи безпеки ФРН в даний час стежать за кількома об'єднаннями і організаціями, які були засновані російськими німцями. У поле зору спецслужб потрапили також окремі представники земляцтва німців з Росії.

"Начальники розвідок заявляють, що Кремль свідомо використовує ЗМІ, щоб дискредитувати Німеччину і федеральний уряд", - йдеться в статті.

Як приклад вони також наводять випадок з інтерв'ю з російськими німцями, які нібито повернулися в РФ з-за "небезпеку Німеччини" при біженців.

Як відомо, німецько-російські відносини були напруженими після втручання Москви в історію з нібито зґвалтування 13-річної дівчинки російського походження. 

В уряді ФРН занепокоєні спробами Росії підірвати суспільну довіру до Меркель за допомогою розкручування теми негативних наслідків від імміграції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.