Ультраправі Європи перекладають вину на ЄС за теракти в Брюсселі

Середа, 23 березня 2016, 11:37

Бельгійські, британські, голландські, французькі та італійські євроскептики звинуватили політику Євросоюзу у терактах в Брюсселі.

Як пише брюссельське видання Euobserver, британська партія UKIP, що виступає за вихід країни з ЄС опублікувала свою заяву лише через годину після теракту в метро Брюсселя.

Майк Хукен, депутат Європарламенту від UKIP, заявив, що причиною терактів стали свобода пересування в ЄС і рішення Німеччини приймати біженців.

"Саме тому я знову закликаю негайно припинити дію Шенгенської угоди, повернути прикордонний контроль і покінчити з міграційною політикою відкритих дверей", - сказав він.

Геерт Вільдерс, голландський політик, відомий своїми антимігрантськими переконаннями, заявив, що останні теракти означають, що "ми повинні закрити наші національні кордони і затримувати всіх джихадистів, яким ми по дурості дозволили повернутися з Сирії".

"Причиною всього цього кровопролиття є іслам. Нам потрібна деісламізація Заходу", - сказав він.

За два дні до терактів глава партії "Національний фронт" Марін Ле Пен і її племінниця Мерешаль Ле Пен заявили, що терактів у Парижі можна було б уникнути, якби "Нацфронт" перебував при владі.

Лідери Північної ліги, ультраправої партії Італії заявили, що "інститути ЄС є слабкими, тендітними, беззахисними і таким чином дозволяють ці масові вбивства".

Vlaams Belang, бельгійська антиміграційна партія, заявила у себе в Твіттері: "Будь ласка, закрийте кордони. Ми не можемо зупинити тероризм, якщо вони залишаються відкритими".

Як повідомлялось раніше, 22 березня близько 8 ранку в аеропорту Брюсселя пролунало два потужних вибухи.

Пізніше в Брюсселі пролунав вибух біля станції метро Мальбек, поблизу кварталу з установами ЄС.

В результаті терактів в бельгійській столиці загинули щонайменше 34 людини, майже 200 отримали поранення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: