Іракські війська відтісняють бойовиків ІДІЛ із західної частини країни – ЗМІ

Четвер, 31 березня 2016, 13:13

Іракські сили, підкріплені військами США і авіаударами коаліції, просунулися в напрямку іракського міста Хіт, відтісняючи бойовиків "Ісламської держави" із західної частини країни.

Про це повідомляє Reuters.

За словами одного з керівників антитерористичних військ, який командував взяттям міста Рамаді, урядові війська наразі знаходяться на відстані одного кілометра від центру Хіта.

Звільнення міста Хіт, яке розташоване на річці Євфрат поблизу авіабази в Айн Аль-Асаді, де знаходиться тренувальна база армії Іраку, дозволить перерізати канали постачання бойовиків, які знаходяться у північному місті Самарра і Ель-Фалуджа.

Протягом останніх місяців Багдад був успішним, відтісняючи бойовиків в районі північного міста Мосул, проте успіх урядових війська часто має епізодичний характер.

У заяві про наступ на Хіт військові закликають містян не наближатися до позицій бойовиків ІДІЛ, щоб уникнути жертв серед мирного населення.

Раніше повідомлялося, що США та їхні союзники завдали 24 авіаудари проти "Ісламської держави" в Іраку і Сирії у вівторок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.